Type and press Enter.

Salcura Bioskin Junior voor kinderen met een zeer gevoelige huid.

Waarom Salcura Natural Skin Therapy?

De Junior producten zijn zo ontwikkeld dat de producten ook geschikt zijn voor kinderen die gevoelig zijn voor: eczeem, psoriasis, dermatitis en ander huid allergieën & aandoeningen, die gepaard gaan met een zeer droge huid.

Mijn kindje en haar huid.

Mijn dochtertje heeft last van zeer droge huid en op meerdere plekken is eczeem op haar huidje. Dit kan soms zo erg worden, dat er wondjes ontstaan. Voordat ik door Salcura benadert werd, heb ik op voorschrift van de huisarts hormonenzalf gehad en vanuit ons cultuur heb ik altijd de eerste persing van kokosolie gebruikt.

Producten ontvangen voor review:

  • Bath milk
  • Shampoo
  • Face & Body wash
  • Daily – Nourishing Spray
  • Outbreak Rescue Cream
De Salcura Bioskin junior producten

De eerste indruk

Tijdens het unboxen heb ik een mooie slanke witte flessen en tubes uit de doos gehaald met leuke tekeningen op de voorkant. Bij het openen van de fles komt een kruidengeur uit de fles wat al gelijk onderscheidend is van de meeste geparfumeerde of geurloze merken.

Na een maand

Bath milk

Met de koude winterdagen, krijgen de huidjes van onze kinderen meer te verduren. Het wordt schraal van de wind, maar ook verliest het een beschermlaagje onder een warme douche of de warmte van de kachel. Tijdens het gebruik van de bathmilk heb ik naar de huid van mijn dochter vooraf en achteraf bekeken.

Voordat ik mijn dochter in het badje zou zetten, zag ik dat zij huidschilfers had en een wit huidje van droogte, dit ondanks ik haar 2 tot 3 keer per dag insmeer met kokosvet.

Nadat ik haar uit het badje gehaald had, leek het alsof er een dun laagje op haar huidje bleef zitten waardoor het niet droog aanvoelde, maar het was geen olie. Na het afdrogen en aankleden, voelde het huidje nog steeds niet droog aan. De werking van de bathmilk maakte bij mij een goede indruk.

Na het badje gebruik ik de Outbreak Rescue cream. Het huidje blijft een lange tijd goed gehydrateerd.

Shampoo

Ik heb van dit product weinig gemerkt, omdat de hoofdhuid niet de locatie is waar mijn dochter last heeft van eczeem.

Face & Body wash

De bodywash verzacht het huidje tijdens reiniging. Het product is fijn en lekker in gebruik. Dop is soms een beetje onpraktisch als ik de kleine moet wassen.

Daily – Nourishing Spray

De spray heb ik op dagen aangebracht wanneer mijn dochter last had van schilfers, in het bijzonder haar armen. Ik heb het product wel herhaaldelijk aangebracht om de huid goed te blijven verzorgen. Het flesje is handig voor in de tas voor tijdens het reizen, net voor als het huidje van je kindje net wat extra bescherming kan gebruiken.

Outbreak Rescue Cream

Dit is een bijzonder goede crème. Wanneer mijn dochter bijna wondjes had van de eczeem bracht ik de crème aan na het badje. Het huidje krijgt een extra beschermlaagje bovenop de wond. Na een aantal keren smeren verdwijnt het wondje, daarna de witte huid van de plek waar de eczeem aanwezig is en na een paar dagen smeren, is de huid weer rustig waar de plek van de eczeem is. Wat opvalt, is dat het ook de jeuk weghaalt.

In de winter is het fijn aan te brengen op de wangen wanneer de koude en gure wind de wangen van uw kindje dreigen ruw te maken.

Suggesties.

Naast de bad producten en de verzorging zou het wenselijk zijn een grote verzorgende bodylotion toe te voegen aan de lijn. Ik mis persoonlijk een grote bodylotion.

Het liefst smeer ik mijn dochter helemaal onder de Outbreak. Het nadeel is dat de tube erg snel opraakt.

De producten geven op een langere termijn resultaat, in het begin zou je even geduldig moeten zijn, dit geldt niet voor de bathmilk en Outbreak crème. Deze werken wel direct.

Een andere suggestie wat eventueel handig zou kunnen zijn is een aanpassing aan de flacons. De flacons zouden in een pompflacon perfect zijn voor tijdens het wassen van je kindje.

Ik heb op een langere termijn het resultaat van de producten mogen zien en ik ben tevreden. De bathmilk en outbreak crème zijn producten die ik vaker zou aanschaffen. Deze producten zijn een prima alternatief voor de voorgeschreven medicatie.