Type and press Enter.

‘Het drinken van een Ca’Lunga-wijn betekent kiezen voor de emoties van vreugde en luchtigheid die nog groter zullen zijn als ze samen worden gedronken.’

Het familiebedrijf van de Casetta is opgericht in 1961 en bestaat uit 12 hectare grond. De gekozen druivensoort Sangiovese is de meest representatieve van Romagna. De familie Ca ‘Lunga bestaat uit agronomen, landarbeiders, oenologen, wijnmakers, bottelaars, proevers, kunstmeesters. Elk met hun eigen kwaliteiten, elk met hun eigen talent, samen om een ​​enkele droom na te streven: de passie, liefde, kunst en het initiatief van Italië over de hele wereld brengen, in een fles wijn.

Het doel van het familiebedrijf is om exclusieve flessen te produceren, maar ook exclusieve bewonderaars aan te trekken. Dit zijn mensen die graag in dit product de verfijning, de balans en de fruit kunnen vinden. Allemaal kenmerken die het maximale plezier kunnen overbrengen.

Paolo Casetta is de huidige eigenaar van het familiebedrijf en het is een eer door hem benadert te worden om zijn mooie wijnen uit te proberen. Mijn voorliefde voor Italië, kunst, fine dining, fashion en wijnen heeft ervoor gezorgd dat ik deze aanbod absoluut niet voorbij kon laten gaan. Ik deel daarom met alle liefde dit verhaal, zodat jullie zelf ook kunnen genieten van deze zalige wijnen.

De namen van de wijnen die Ca’Lunga maakt en verkoopt:

Regale – Gemaakt voor mensen die houden van een geweldige structuur en complexe en wijn verkregen uit Sangiovese.

Imperius – Gemaakt voor mensen die houden van een wijn met een sterke en fluweelachtige smaak verkregen uit Cabernet Sauvignon.

Diadema – Gemaakt voor mensen die houden van een wijn met een sterke maar aangename smaak, voor elke gelegenheid gemaakt. Een wijn gemaakt met Chardonnay en andere aromatische druiven.

Solo Lei – Gemaakt voor mensen die houden van een wijn met een uiterst elegante wijn met een scherpe smaak verkregen uit Albana.

Euforia – Gemaakt voor mensen die houden van een wijn met een eenvoudige en onmiddellijk bevredigende smaak verkregen uit Trebbiano.

Incantesimo – Gemaakt voor mensen die houden van een jonge, delicate en zachte wijn verkregen uit Sangiovese.

Mistero – Gemaakt voor mensen die houden van een evenwichtige wijn, geschikt voor alle gelegenheden verkregen uit Sangiovese.

De vier wijnen ontvangen van de familie Casetta zijn perfect voor de aankomende feestdagen.

De wijnen die ik ontvangen heb.

Regale Sangiovese Riserva 2015- rode wijn, Diadema Bianco Superiore 2017- witte wijn, Solo Lei Romagna Albana Secco 2018.

De gepersonaliseerde exclusieve fles van de nieuwe La Bella vita lijn.

Ik heb ook een gepersonaliseerde exclusieve fles van de nieuwe La Bella vita lijn ontvangen. De lijn is een selectie die is ontworpen om de unie tussen wijn en kunst te zijn. Limited Edition Solo Lei ‘La Bella Vita’ komt met een Certificaat van uniekheid, ondertekend door kunstenares Eleonora Dalmonte en door Paolo Cassetta, de maker van Ca’ Lunga. De fles is handgeschilderd met 24 karaat goud, code 22562. Deze flessen worden doorgaans gebruikt voor ceremoniële evenementen, belangrijke verjaardagen of gewoon als een geschenk voor een persoon van het hart. Een perfect cadeau voor het komende feestseizoen of voor exclusieve gelegenheden.

Review

Mijn ervaring en indruk van de wijnen: Ik heb alle wijnen bij verschillende gerechten uitgeprobeerd en ze waren stuk voor stuk verrukkelijk. De afdronk was goed en er bleef geen bittere smaak over na een glas wijn. Een eigenschap waar ik versteld van stond is dat na een aantal glazen wijn ik niet dronken was of hoofdpijn had. De volgende dag had ik geen kater en voelde ik mij niet suf. Dit benadrukt alleen maar meer de goede kwaliteit van de wijnen wat ik zelden zo ervaren heb. Ik raad deze wijn zeker aan om uit te proberen. Dit is zeker een wijn die ik aan mijn gasten zal serveren tijdens de etentjes komende Thanksgiving, kerst of oudejaarsavond.

Neem contact op met het bedrijf voor informatie of bestellingen:

Adres: Via Calunga Buore, 5 Imola, (Bo) 40026 Italy

Angelo: (+39) 333 48 01 249 Paolo: (+39) 335 66 48 717

E-mail: info@calunga.net Website: www.calunga.net

Ca’Lunga Solo Lei Albana d.o.c.g. secco ’18; versie met 24 karaat goud inclusief echtheidscertificaat