Type and press Enter.

De beautyproducten, mijn make-up & de outfits tijdens het event Cannes Filmfestival

Verzorging
Voor het Cannes Filmfestival heb ik een aantal producten meegenomen voor mijn uiterlijke verzorging. Er wordt veel geëist van deze producten, want tijdens dit event staat mijn huid en de conditie onder grote druk door veel make-up, lange dagen, veel fotoshoots en korte nachten met weinig slaap.

Je moet eraan denken dat het Cannes Film festival uit veel evenementen bestaat waar veel fotografen op afkomen. Gewone make-up en verzorging zal dan niet voldoen aan de eisen van de opdrachtgever. Rimpels, wallen en andere oneffenheden worden niet goed gedekt door de make- up en dit kan teleurstelling veroorzaken, want niet alle fotografen editen de foto’s voordat het gepubliceerd wordt. De make-up artist gebruikt in veel gevallen professionele make-up die speciaal voor de camera is ontworpen. Je kan denken aan de producten van MAC.

Hoe ziet zo een dag eruit zal je denken wanneer je voor een event opgemaakt wordt. Je moet eraan denken dat er meerdere lagen make-up aangebracht worden en daarna nog een finishing touch krijgt met een setting powder (soms wel 8). Hierdoor krijg je geen glans op je gezicht en kan je de make-up hopelijk nog de gehele dag dragen. Make-up is meestal ook iets zwaarder voor de camera dan hoe wij in het dagelijks leven ons opmaken. De MUA die een aantal jaren meegaat met dit vak, kent ongetwijfeld het woord “grim”. Dit is speciale make-up voor de camera en film. Je zal denken 8 lagen make-up? Ik zal dit toelichten:

  1. serum/ primer
  2. radiant cream (kan ook primer zijn)
  3. corrector rood/ oranje (wallen)
  4. corrector oneffenheden geel/groen (puisten, pigment)
  5. concealer
  6. foundation
  7. setting powder
  8. highlighter (optioneel, tegenwoordig veel)
Meerdere lagen make-up

Dit betekent dat er veel geëist wordt van onze huid en om de conditie van de huid goed te houden en te herstellen, heb je producten met een hele goede werking nodig. De producten waar ik voor gekozen heb tijdens dit event moeten een extreem goede werking hebben en een intensieve verzorging. Ik neem wel altijd testertjes mee zodat ik niet teveel ruimte verlies in mijn koffer.

Tijdens deze events neem ik altijd maskers mee, om mijn huid net een extra boost te geven. Dit keer heb ik gekozen voor de Sensai Cellular Performance mask. Dit product smeert niet alleen als satijn op mijn gezicht, na de behandeling zie ik er ook weer fris uit.

Ik heb als dagcrème gekozen voor Cellular Radiance cream van La Prairie, de crème gebruik ik voordat ik de make-up aanbreng. Als ik vrije dagen zonder een event had, koos ik voor Line Interception power duo day and night cream.

Chanel Hydra beauty Camellia water cream, Illuminating hydrating fluid: moisturize! Deze crème hydrateert je huid zo goed. Met zoveel make-up op droogt je huid heel snel uit. Dus vooral blijven smeren.

Chanel Le lift anti wrinkle, firming eye cream is een luchtige oogcrème. TIP: Nooit je gezichtscrème onder je ogen smeren! Crème hydrateert je huid en houdt de vocht vast, dus ook onder je ogen als je het daarop smeert.

Mijn voorkeur gaat wel uit naar een dikkere crème voor onder en boven de ogen. Met veel oogschaduw op, heb ik net iets meer nodig dan een luchtige oogcrème. Daarvoor gebruik ik de La Prairie cellular eye cream.

Voor het reinigen heb ik van Lancôme een foaming cleansing make-up remover meegenomen. Het heet Miel en mousse en is een kleine tube, maar doet veel. Met een klein beetje in je handpalm gaat het schuimen en krijg je al veel van de make-up van je gezicht. Ik gebruik het meestal twee keer achter elkaar om er zeker van te zijn dat echt alles van mijn gezicht af is. Daarna breng ik mijn nachtcrème aan. Dit doe ik op een kloppende wijze om het goed in te masseren.

Mijn haren krijgen het ook te verduren tijdens de events met haarspray, haarföhn, stijltang, krultang en het touperen van het haar. Om zoveel mogelijk beschadigingen te reduceren heb ik van Schwarzkopf Professional de lijn Bonacure P.H. 4.5 color Freeze Micellar shampoo meegenomen (eigenlijk bedoeld voor mijn soft balayage). Dit is een shampoo voor overprocessed coloured hair. Als conditioner heb ik de Maria Nila voor gekleurd haar gebruikt. Dit is een aansluitende conditioner voor mijn balayage. Voordat mijn haar behandeld wordt door de MUAH gebruik ik Biosilk en als finishing touch na de behandeling Osis spray fixation extreme strong control. Ik had dit keer geen masker meegenomen als extra verzorging voor mijn haar.

Make- up
Voor Cannes Filmfestival heb ik ervoor gekozen om alleen mijn travelkit mee te nemen van Lancôme met een complete look (Parisienne). In de travelkit zijn 13 kleuren, 1 mini eye pencil, 1 mascara en 4 looks inclusief. Als concealer heb ik van Estee Lauder Double wear Stay in place flawless Wear concealer gebruikt nummer 3C medium Cool.

Lancôme travelkit met een complete look (Parisienne).
19 mei

Outfit en looks

Op 19 mei droeg ik als travel outfit een zwarte broek van Calvin Klein met een satijnen top van
Mango. De top heeft op beide schouders een embleem met steentjes en strass. Aan de bovenkant
van de top is een knoopje om de blouse af te maken, waardoor het lijkt alsof je een sjaaltje erop aan hebt. Op de outfit had ik een coat van Gucci aan en als instappers mijn zwarte Guiseppe Zanotti bezet met steentjes.

Op 20 mei waren wij in Monte Carlo en was het erg warm. Ik droeg een zwart zomers jurkje van Intimissimi. De achterkant is van zwart katoen en de voorkant is een combinatie tussen mesh en kant over een lilakleurige kantoenen stof. Om het af te maken draag ik hieronder de zwarte instappers van Guiseppe Zanotti.

20 mei
21 mei

Op 21 mei droeg ik een fluwelen lange jurk van La Martina. De bovenlichaam van de jurk is strak, de mouwen hebben een bronzen geborduurde opzet en het onderlichaam is van fluweel en loopt van kort voren naar lang aan de achterzijde.
De jurk heb ik afgemaakt met een ketting van Swarovski in dezelfde kleuren (goud en zwart), de oorbellen van Dyrberg Kern zijn brons en bezet met steentjes. Onder de jurk draag ik zwarte pumps van Geox.

Op 22 mei droeg ik een oranje top bezet met stenen van Guess by Marciano en een witte broek van Calvin Klein. De top is van katoen en aan de voorkant zijn verschillende kleuren steentjes te zien verschuilt onder een laagje mesh. Ik heb gekozen voor een witte broek om de aandacht niet van de top te trekken. Ook de kleuren sluiten ontzettend goed op elkaar aan. Ook onder deze outfit draag ik het liefst mijn zwarte instappers van Guiseppe Zanotti. Als accessoire en finishing touch heb ik een riem van Gucci gebruikt om de look af te maken. Mijn zwarte tasje is van de collectie van Ferragamo.

Op 23 mei heb ik overdag een lange jurk van Calvin Klein aangehad met blauwe bloemen. De jurk
heeft een witte voering, maar geen mouwen. De jurk is getailleerd en sluit mooi aan. Door de
bloemen op de jurk oogt het elegant, maar ook zomers en speels. Mijn witte rechthoekige tas is van Mango en heeft een metalen goudkleurige handvat.

23 mei dag outfit

In de avond had ik een event en heb ik gekozen voor een jumpsuit van Guess met een Gucci belt en Swarovski sieraden. Hieronder droeg ik beige pumps van Primmadonna om de nadruk op de jumpsuit te leggen en het zwart te breken. De schoenen hebben een strik aan de voorkant waardoor het een lieflijk beeld schetst, terwijl de jumpsuit juist erg elegant en sexy is. De perfecte combinatie voor een geslaagde avond.

23 mei avondkleding

Op 24 mei droeg ik als casual kleding een witte Moschino blouse met gouden hartjes knopen en een ronde nek, de mouwen zijn kort en hebben een franje eraan. Op de blouse had ik een ketting van Primark aan met muntjes aan de ketting. Om de ketting zichtbaar te maken, had ik niet mijn blouse tot aan mijn nek dicht gedaan. Op de blouse droeg ik een zwarte Zara tregging met aan weerszijden 2 rijen met knopen. De zwarte broek komt tot aan de enkels. Ook op deze outfit droeg ik mijn zwarte instappers van Guiseppe Zanotti, de witte tas van Mango en als finishing touch mijn oversized Chanel zonnebril.

25 mei overdag

Op 25 mei had ik een event in de avond. Voor dit event had ik een zwarte satijnen jumpsuit met veren gekocht bij Zara. De jumpsuit heeft wijde pijpen en is tot aan de grond. Passend op de jumpsuit heb ik een zwart jasje gekocht zonder mouwen. Op dit outfit droeg ik een set van Swarovski sieraden in het zilver met als schoenen de zwarte pumps van Geox.

25 mei avondkleding

Op 26 mei had ik mijn travel outfit van Prada aan en sneakers eronder, ik heb hier geen foto van gemaakt. Heerlijk om in mijn trainingspak naar huis te gaan. Haar in een knot en lekker zonder make-up aan boord. Met een grote zonnebril op mijn gezicht wist ik lekker in slaap te vallen en te dromen over het avontuur wat ik had meegemaakt de afgelopen week. Op naar het volgende avontuur.

Tot de volgende reis. Liefs, Maay