Type and press Enter.

De 72ste editie van het Cannes Filmfestival aan het mooie Côte d’Azur

Op 19 mei vertrok ik met mijn gezelschap vanuit Amsterdam Schiphol naar Nice airport met KLM. Dit was de eerste keer dat ik naar het Cannes Filmfestival zou gaan en ik kon mijn zenuwen amper bedwingen. Daarbij kwam nog kijken dat ik een verrassing had voor mijn moeder in Monaco, speciaal voor Moederdag. Ik hoopte maar dat ze het echt leuk zou vinden.

Van Nice naar Monaco Zondag 19 & maandag 20 mei
Aangekomen op de luchthaven van Nice werden we in stijl naar Monaco gebracht met een comfortabele SUV. Daar aangekomen werden wij opgewacht door het hotelpersoneel voor de speciale Moederdag verrassing voor mijn moeder. Onder begeleiding werden we naar de suite gebracht die voor ons was klaar gemaakt. De suite was uitzonderlijk mooi, ruim en had een adembenemende zicht op de haven. Pas toen de deur openging en mijn moeder een poster van Monaco en de haven zag, had zij door dat het geen droom was maar realiteit. Ze was met stomheid geslagen en na een uur kwam zij pas tot bezinning, ze leefde haar droom.

Het Port Palace hotel in Monaco

Die avond hebben wij onder het genot van een lekkere fles champagne onze verdere reis en de planning van de aankomende week besproken. Cannes Filmfestival was namelijk al een week aan de gang en ik had een aantal uitnodigingen voor fashionshows ontvangen waar ik bij aanwezig zou zijn. Het was van noodzakelijk belang dat alles goed zou verlopen, omdat ik veel weg zou zijn. De dagen dat ik vrij was zou ik leuke activiteiten inplannen met ons gezin als zwemmen, speeltuinen en winkelen. De volgende dag werden wij verrast met een grote tafel voorzien van een luxe ontbijt voor ons gezin. Na het ontbijt was een korte fotoshoot gepland met mij een deluxe kamer voor het hotel. We hebben foto’s gemaakt vanuit een kamer met de zicht op het kasteel van de prins. Nadat de shoot klaar was zijn we de stad ingegaan. Het was zo bijzonder om de tribune van de Grand Prix Monaco te zien staan. Grote metalen hekken werden geplaatst aan de rand van de stoep van de straten en grote schermen waren al opgehangen op het plein voor het hotel de Paris en de Casino van Monaco. Op straat hing een gezellige sfeer tussen de mensen. Iedereen was in spanning voor de Grand Prix die 26 mei gehouden zou worden in Monaco. Voor het hotel de Paris waren groepjes met fotografen aanwezig en dit betekende dat de coureurs al aanwezig waren. Na een heerlijke lunch bij Café de Paris zijn we vertrokken naar Cannes. Het weer was een beetje somber geworden, maar daar hadden wij niet zoveel last van. Er werd gezegd door de locals dat in deze periode tijdens het event van Cannes Filmfestival, het bijna altijd slecht weer was.

Mijn eerste fashion event in Cannes
Dinsdag 21 mei
De rit naar Cannes vanuit Monaco duurde ongeveer een uur. Tegen de avond arriveerden wij in het hotel Cannes Palace. De volgende ochtend kregen wij 2 grote kamers toegewezen met een connecting door. Het is heel fijn om zulke kamers te nemen als je met kinderen reist, want dan hebben ze veel meer bewegingsvrijheid.

Op 21 mei was mijn eerste event; De Tiffany’s Red Carpet Week Cannes Fashion Show in het vijf sterren Intercontinental Carlton hotel aan de boulevard de Croisette. Dit was de eerste keer dat ik van deze organisatie de show bezocht.

Mijn stijl voor dit event was op mijn kleding afgesteld. Ik had een zwarte fluwelen jurk aan van La Martina. De jurk heeft een geborduurd motief in het brons op de mouwen en loopt wijd uit naar buiten. Mijn make-up en haarstijl zijn geïnspireerd op de Gatsby style; een dikke lijn zwarte eyeliner en een rode lipstick. Nadat ik door mijn MUAH John Andrew See was opgemaakt, aangekleed en gestyled, haastte ik mij naar het hotel waar de show al begonnen was.

De locatie was mooi aangekleed, bij binnenkomst stonden de fotografen op de kop van de catwalk. Op de tweede rij zag ik mijn vrienden zitten en ik sloot me snel bij hen aan. Het event was opgebouwd uit een aantal designers die hun nieuwste collectie showden. De line-up bestond uit Anne Kerval Couture, 1972 Couture Jewellery Brand of Dubai, Evgeniya Satalkina, Kiki Wang, Chérazad Seghier creations, Sophia Bé Couture, Martial Tapolo, Poca Brazilian beachwear, Morphine, Angela Paris Fashion design. Ik was erg onder de indruk van de prachtige ontwerpen van de ontwerpers. Tussen door de show van de ontwerpers, waren er een aantal liveoptredens door zanger Blake Carrington en de groep performers van Compagnie Roses des Sables. Zij wisten de zaal mee te krijgen met hun verpletterende optredens. Als klap op de vuurpijl wist Tiffany ons te verbazen met de start van haar eigen brand, Tiffany McCall Couture. De ontwerpen zijn vanaf juli online bij Tiffany verkrijgbaar en het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. De show was een leuk evenement en erg verfrissend, maar vooral gezellig.

Tiffany’s Red Carpet Week Cannes Fashion Show

Na de show en de foto’s besloten mijn vrienden en ik uiteten te gaan in het restaurant New York-New York. Onderweg vanuit de Carlton Intercontinental, richting Palais des Festival (waar het main event wordt gehouden), kwamen veel mensen ons tegemoet lopen. Terwijl wij de show nog aan het nabespreken waren, passeerden aan de linkerkant van de straat een stoet met officiële Cannes Filmfestival auto’s en langs ons heen renden een grote groep fotografen en fans. Wij bleven nu perplex stil staan en kijken waar zij naartoe gingen. Op Instagram was onder de hashtag Cannes Filmfestival 2019 te zien dat de film van Quentin Tarantino met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio deze avond in de Palais des Festival te zien was. De sterren hadden net hun red carpet moment gehad en waren onderweg terug naar hun hotel. Wij baalden als een stekker dat we de hele dag in de show hadden gezeten en daardoor dit leuke event gemist hadden. We hadden niet lang om ons te ergeren, want de avond werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en vrienden die nog veel bij te praten hadden.

Armani café aan de Croisette

Mijn vrije dag Woensdag 22 mei
Dit dag was mijn vrije dag. Na het ontbijt had ik een koffieafspraak met mijn vrienden in het Armani café aan de Croisette boulevard. Ik kon vandaag eindelijk even de tijd nemen om de locatie te bekijken. Ons hotel was achter het hotel Martinez, dit is een vijfsterrenhotel waar het merendeel van de sterren verbleef. Als je de boulevard van de Croisette oploopt zijn er een aantal vijfsterrenhotels: het hotel Martinez, Intercontinental Carlton, Barrière Le Majestic, Marriott JW, Le Grand hotel. Na onze lunch ben ik nog mee geweest naar een fotoshoot in het Intercontinental Carlton, waar ik een castlid van Spiderman tegen kwam, namelijk Willem Dafoe (Green Gobin). Na een kort gesprek vertrok hij naar de airport terug naar Amerika. Wij mochten helaas geen foto’s maken om de privacy van andere gasten te waarborgen.

Na de shoot ben ik met mijn peuter en moeder naar het strand gegaan. Onder de Franse zon hebben wij heerlijk op het strand gerend, in de speeltuin gespeeld en een ijsje gegeten. Na ons ijsje hebben wij langs de boulevard geslenterd. We kon wel eindeloos naar de etalages blijven kijken met de mooie ontwerpen. Tegen de avond hebben we rondgelopen bij Palais des Festivals en van de sfeer kunnen proeven van de sensatie rondom de sterren. De rode loper was goed te zien en in de witte tentjes eronder mocht alleen de pers staan. De stroom van opgedofte mensen werden vanuit de aangelegde hekken toegelaten tot de film, nadat de sterren na het red carpet moment naar binnen gingen.

Palais des Festivals et des Congres; het red carpet event van de Cannes Filmfestival

Op Instagram heb ik een filmpje geplaatst met een kleine rondleiding rondom de Palais des Festivals. Wat ik erg fascinerend vond was de sfeer op straat. Het is er gezellig en de terrasjes zijn tot laat gevuld. Er wordt gegeten, gedronken en gelachen. Iedereen is opgedoft op straat. Op elke hoek van de straat worden er fotoshoots gehouden met dames in mooie jurken, met soms erg bijzondere poses. Aan de andere kant van de straat staan paparazzi op een ladder voor een bekend hotel op beroemdheden te wachten om het mooiste plaatje van hen vast te leggen. Tot laat in de nacht zijn er evenementen en struinen mensen in mooie jurken of pakken over de boulevard. De winkels op de Croisette zijn adembenemend ingericht en trekken trosjes met gasten naar binnen.

De vitrine van de winkel Valentino
De etalage van het merk Valentino aan de Croisette.

Fashionshow in Palais Clement Massier in Vallauris Donderdag 23 mei
Op deze dag was een event gepland die geannuleerd werd op het laatste moment. De reden van de annulering is privé en kan ik niet bekend maken. De locatie van de fashionshow vond plaats in de villa Oxygene. Vele merken en sterren werden hier gehost zoals Playboy, Maybach The Jackson family en Eva Longoria. Helaas ging deze fashionshow niet door, dus we planden een shoot met een etentje voor de dag. Terwijl ik mij haastte mij naar de haven van Cannes, werd ik gestopt bij het Martinez hotel door de beveiliging. Er zouden op datzelfde moment beroemdheden vertrekken vanuit het hotel. Dit kwam mij zo ongelukkig uit. Ik was laat en ik baalde heel erg van de situatie. Het was een flinke wandeling van 30 minuten en dit was de enige weg erheen. Een van de privéchauffeurs was het opgevallen dat ik baalde en hij sprak mij aan. Hij bood me aan om gratis naar de haven te rijden in een officiële Cannes Filmfestival geautoriseerde wagen, omdat hij nog 3 uur op zijn klant moest wachten. Hij was er heilig van overtuigd dat ik ook als een beroemdheid behandeld moest worden. Hij opende de portier en ik stapte met een verbaasd gezicht in de auto. Dit was mijn 15 minutes of fame en ik genoot er elke seconde van. Ik stap nooit in een vreemde auto, laat me dat vooropstellen. De chauffeur had een badge met logo, foto en nummer op zijn borst en in de auto was beveiliging met camera aanwezig. Ik zat in een luxe auto van het Cannes Filmfestival en ik geloofde het niet! Tijdens de rit voelde ik mij echt bevoorrecht; wegblokkades werden even opzijgezet door politie op de weg zodra zij de zwarte auto met het logo erop zagen. Ook kregen wij voorrang op de weg doordat andere weggebruikers en tegenliggers werden gestopt om ons erdoor te laten. En als kers op de taart mochten wij gewoon door een straatje met eenrichtingsverkeer rijden (politie aan beide kanten communiceerden met elkaar en hielden natuurlijk verkeer tegen voor ons zodat wij erdoorheen konden). Resultaat was dat wij in 10 minuten op de bestemming arriveerden. Iedereen probeerde door de geblindeerde ramen te kijken wie er in de auto zat. Ik was het maar, een simpele moeder uit Rotterdam, die ontzettend genoot van dit fantastische ritje. Terwijl ik uit de auto stapte en mij naar het restaurant begaf stond een groepje met mensen te kijken naar de auto waar ik uitstapte. Er werden foto’s gemaakt en ze liepen mee richting het restaurant. Ik werd er zo ongemakkelijk van dat ik mij omdraaide en hen aan keek. Op dat moment liep mijn vriendin naar mij toe en ik was het alweer vergeten. Nadat we wat bijgepraat hadden van de drukke dagen die week, liepen we samen naar de locatie van de shoot. We werden ineens bruut onderbroken door een fotograaf. We moesten de avond op een fashionshow aanwezig zijn iets buiten de stad, Vallauris in de Palais Clement Massier. We vertrokken direct naar het hotel voor de voorbereidingen.

Gereden worden in een officiële Cannes Filmfestival geautoriseerde wagen

Deze avond droeg ik een jumpsuit van Guess in het zwart. Op het decolleté zat een open stuk met kant. De jumpsuit was tot aan de enkel en dus kon het met pumps gedragen worden. Om het harde zwart van de kleding te breken, had ik gekozen voor beige pumps van Primadonna Italy met een strik op de pump. Mijn accessoires bestonden uit een Gucci belt met een medium groot logo, de ketting was van Swarovski en de oorbellen van Dyrberg Kern. Make-up zal ik in de beauty post beschrijven.

Fashionshow outfit

De show begon laat in de avond. Wij waren zelf al tegen tien uur aanwezig, maar de show begon pas na twaalven. Een klein exclusief groepje mensen was uitgenodigd voor deze fashionshow. Tijdens de show werden veel kleurrijke jurken gepresenteerd en als kroon op de ontwerpen een wit met blauwe galajurk, gedragen door mijn vriendin. Na de show was er nog een after party met drank, hapjes en een dj. De aankleding van het pand was zo uitzonderlijk mooi met doeken aan het plafond. Iets na tweeën vertrokken wij weer terug naar het hotel om lekker te slapen. Dit waren intensieve lange dagen, maar ook korte nachten.

Mijn tweede vrije dag Vrijdag 24 mei

Fotografen voor het hotel Martinez waar een groot gedeelte van de sterren verbleef.

Na het ontbijt besloot ik om net als andere fans langs te gaan bij de luxe hotels waar de beroemdheden verbleven. In twee uur tijd voor het Martinez hotel, ontmoette ik Winnie Harlow (VS model 2018), Cathy Guetta (ex-vrouw David Guetta), Paz Vega (tegenspeelster van Sylvester Stallone in Rambo V op 19 september release), Gianluca Vacchi en Kimberly Garner. Met sommige kreeg ik de kans een foto te maken. Waar Winnie een ontzettend zacht en lieflijk karakter had en echt liefde voor haar fans, was Cathy juist heel bruisend en aanwezig. Later heb ik met mijn gezin nog even wat gewinkeld op de Rue d’Antibe. Een heerlijke straat met een grote diversiteit aan winkeltjes en eettentjes.

In de middag ben ik met mijn peuter in het gemeentelijke zwembad in Montfleury gaan zwemmen. Het zwembad is onderverdeeld in een kindergedeelte, een diep gedeelte om baantjes in te zwemmen en een warm bad voor alle leeftijden. Dit was het meest aangenaam met de peuter en het gezelligst. Na ons zwemfeestje zijn wij naar huis gegaan en hebben wij met Uber eats eten laten bezorgen. Na het eten bleven wij nog lekker napraten en genoten wij van een fles bubbels. Hierna lekker naar bed voor het laatste event van ons verblijf.

Global Short Film Awards Event in het Intercontinental Carlton Cannes Zaterdag 25 mei
Vandaag was de laatste dag van onze events en van onze korte workation. Om twee uur kwam mijn MUAH. Ik was iets later omdat ik een andere outfit aan wilde. In de Zara, waar ik mijn zwarte satijnen jumpsuit had gekocht, maakte ik iets bijzonders mee. Het moment dat ik aangaf haast te hebben voor een event waar ik naartoe moest, werd ik voorin de rij geplaatst terwijl er nog 30 mensen ongeveer aan het wachten waren. Ik mocht als eerste afrekenen en heb genoten van het VIP-moment.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cannes-film-festival20190804_142809-1080x1080.jpg

Het event waar ik bij zou zijn is Cannes Global Short Film Awards and luxury fashionshows in het Intercontinental Carlton opgericht door Andres Aquino als producer en founder. Met mijn uitnodiging ben ik snel naar binnen gegaan, waar de show al begonnen was. De kaarten waren normaal E 400 en later zou ik beseffen hoe lucky ik was. Het moment dat ik binnenliep waande ik mij in een andere tijdzone. Ik stapte binnen in de roaring twenty’s, de tijd van Couture, elegantie, droombeelden, kitsch, grote feesten, celebrities en welvarende mensen, fonkelende jazz jurken en extravagante verenwaaiers. De zaal was sjiek aangekleed met kroonluchters en er was een tafelopstelling aan weerszijden van de runway. Alle tafels waren mooi aangekleed net als de mensen die eraan zaten. Je zag een af en aan van obers die champagne rondbrachten en hapjes aan de tafels kwamen brengen. De avond begon met een high class couture fashionshow van designers als; Starr-RockStar Designs, The Gina Frias Collection, Mod house, Sarene Fu, Fashion Stylist Ho Kok Loong en nog meer.

Tussen de fashionshows van de ontwerpers door konden de bezoekers genieten van liveoptredens. De getalenteerde, professionele operazangeres Alexandra Hrabova wist ons te verassen met prachtige voorstelling. Tijdens de voorstelling werd er een driegangenmenu geserveerd aan de tafels. Er waren ook andere optredens over de avond verdeeld die de zaal deden opzwepen met tropische sferen.

Bij de ingang van de zaal was een opstelling met schilderijen van beroemdheden als Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en anderen. Er waren ook gasten en bezoekers die Nederlands waren, van onder andere de organisatie zelf. De presentatrice van het event heet Carolien Ter Linden, zij is een tv- host en van het programma Life is Beautiful op RTL 4. Een ander programma waar zij hoofdredacteur van is, is het programma ‘Ik zou wel eens willen weten’. Deze avond presenteerde zij de show in een schitterend, mooie lange gouden jurk.

Aan de gezellige tafel waar zij zat, waren ook de juryleden. Een van de juryleden was Mark Teurlings, advocaat in Amsterdam bij Teurlings advocaten en uitgever van Amsterdam XXXL. Hij ziet zichzelf als Supermodel (zie Instagram) en heeft nog veel meer ambities, maar na een gesprek met hem bleek bovenal dat het een erg aardige en gezellige man is. Een andere heer aan tafel met een bijzondere levensstijl is Roger Castano Cardona. De kronen van de Missen zijn door hem gesponsord. Tijdens de bekendmaking van de Miss, kregen wij de drie kronen te zien. De heer Roger Castano Cardona had deze RC diamanten kronen zelf ingevlogen met een helikopter. Op zijn Instagram is een kort filmpje van de kronen te zien en hoe hij deze per helikopter invliegt.

Miss Lili Rich heeft de titel voor Miss Cannes Filmfestival International World 2019 gewonnen. Miss Suzana Strakova uit Tsjechië is Miss Fimfestival International 2019 geworden. Ralitza Andreeva is miss Film Festival International Popularity 2019 geworden.

Na de show hebben Ingrida en ik onder het genot van een kopje thee onze week en events besproken. Na een kort afscheid keerden wij terug naar ons hotel. We weten dat we elkaar weer snel zullen zien tijdens de events.

De terugreis van Cannes naar Rotterdam Zondag 26 mei
Vandaag zijn wij na het ontbijt vertrokken met de taxi naar Nice Airport om aan de terugreis te beginnen naar Amsterdam Schiphol Airport. Dit avontuur is er één die me lang bij zal blijven. Ik heb genoten van de sfeer, de mensen en het spektakel. Een bijzondere ervaring was het om zo dicht bij Palais des Festival te kunnen staan en wat je normaal op tv ziet, van heel dichtbij te mogen zien. Op mijn Instagram heb ik hier een filmpje van gemaakt om jullie ook een deel van dit avontuur te maken. De sterren, de shows, grote jurken, de hotels, de uitstapjes… dit allemaal was als een droom die uitkomt voor een Rotterdamse mama. Eens hoop ik zelf over de Red Carpet te mogen lopen om een film te mogen zien van een idool van mij. Tot die tijd zal ik van dit avontuur nog lekker lang nagenieten.

De prijzen van de Global Short Film Awards op 25 mei